Ett efterlängtat besked
Så kom det då, beskedet att vår flygplats finns med i förslaget om att tillhöra de flygplatser som  omfattas av den allmänna trafikplikten. Förslaget som tagits fram av Trafikverket har nu skickats ut på remiss. Det betyder att flygplatsen kommer att finnas med i den trafikupphandling som görs av staten för perioden 2019-2023. 
Trafikverkets flygutredning bedömer att sträckan Kramfors/Sollefteå-Arlanda ska ingå i det riksomfattande systemet.

– En viktig signal om att Höga Kusten Airport är viktig för Kramfors och Sollefteå kommuners näringsliv och det destinationsarbete som vi tillsammans arbetar för i Höga Kusten, säger Gudrun Sjödin, styrelseordförande i Höga Kusten Airport.

Utredningen är på remiss fram till den 30 november. I början av 2018 fattar Trafikverket beslut om kommande allmän trafikplikt.

En levande flygplats
Trots den senaste tidens mediauppgifter och ifrågandesättande om det avtal som skrivits med flygbolaget Nextjet så är vi i högsta grad en levande flygplats med ett stort mått av framtidstro. Med en ökning av antalet passagerare i år på 46 % jämfört med motsvarande period ifjol så ser det bra ut för resten av året.

Flygplatsen har en viktig uppgift att fylla för våra två kommuner, Sollefteå och Kramfors. Den ger våra invånare och företag möjligheter att på ett enkelt sätt nå ut till övriga delar av landet och världen. Flyggplatsen ger också möjligheter och förutsättningar för utveckling och stärker konkurrenskraften för både kommuner och företag.

För att förtydliga och förklara det gjorda avtalet har flygplatsbolaget skrivet en kommuniké som bland annat finns att läsa på vår nya hemsida.

Nextjet får ny licens
Nextjet har fått en ny permanent operativ licens från den 30 oktober och framåt. Detta sedan flygbolaget löst de ekonomiska problem som hotat företaget. Bland annat har ägarna gått in med 40 miljoner kronor för att förstärka ekonomin.

Gällande Nextjets samarbeten med andra flygbolag så är det ”som tidigare” d.v.s. de samarbetspartners de haft har de fortfarande. Det betyder att du som bokat biljett för att flyga efter den 18 november flyger som vanligt.

En ny användarvänlig hemsida

 

Nu i höst har vi startat vår nya hemsida som har fått en ansiktslyftning jämfört med vår gamla och den är dessutom mer användarvänlig. Naturligtvis finns vi också med på facebook.

Nu är Per vd för flygplatsen.

Per Enroth som under det senaste året varit verksamhetschef och flygplatschef har sedan den 2 juni tillträtt som vd för flygplatsbolaget efter Tomas Jansson. Per som jobbat på flygplatsen i 17 år började som trafikassisten och har sedan dess haft jobb inom flera olika arbetsområden. Han är väl insatt i hur driften av flygplatsen och övriga delar av flygbranschen fungerar. Per har nu rollen som både flygplatschef och vd.

Snart dags för ombyggnation
Den största delen av ombyggnaden gäller incheckning och säkerhetskontroll. Det är en trång sektor på vår flygplats och inte speciellt bra anpassad för oss som personal eller för dig som flyger. Nu kommer incheckning och säkerhetskontroll att bli åtskilda. På så sätt får vi ett bättre flöde och en snabbare hantering. Det ger oss också möjligheter, att klara av ett ökat antal passagerare med tanke på t ex chartertrafik.

Ombyggnationerna kommer att starta om allt går enligt plan vecka 49. Det kommer naturligtvis
att bli lite rörigt under byggnadstiden. Men vi ska försöka minska besvären för dig som resenär så mycket som möjligt.

Transportstyrelsen på besök
Under varje år kommer transportstyrelsen på besök till vår flygplats för att förvissa sig att allt fungerar som det ska enligt alla regler som omgärdar en flygplats.

Verksamhetskontrollen omfattar bland annat luftfartsskydd, säkerhet, dokumentation, flygplatsdrift m m. Kontrollen gick bra och vi fick ett kvitto på att vi gör rätt i vårt sätt att driva flygplatsen.

Banmarkering
Varje sommar görs en mängd underhållsarbeten för att vår flygplats skall vara säker och funktionell. I år har vi bland annat sett till att få nya bankantmarkeringar på plats.

Nextjet sänker priset

Från att, weekendpriset tidigare har varit 1250:- så kan du nu flyga för 990:- t/r Stockholm, utresa fredag, hemesa söndag. Passa på att upplev Stockholms rika kultur- och nöjesliv.

Prova på buntbiljetter
För dig som företagare lönar det sig med buntbiljetter. Det gäller en på en viss flygrutt mellan två destinationer oavsett riktning till ett fast lågt pris. De är inte personliga utan kan nyttjas av vem som helst på arbetsplatsen.

* Erbjudandet gäller nya företagskunder vid köp av en tur&retur buntbiljett för 1190:- och kan endast utnyttjas en gång per person.

Läs mer här!

Utökad service
Nu ingår det mat och dryck ombord för affärsresenärer som reser på buntbiljetter, årskort och fullflexbiljetter. Visa upp ditt boardingkort när du går ombord och vips så server
ar vi dig något gott.

50.000 billiga biljetter
Nextjet lanserar sin största kampanj någonsin och släpper 50.000 billiga biljetter i hela linjenätet (Gäller på utvalda flighter och ”först till kvarn”). Reseperioden är 31 oktober - 11 mars. Boka senast 12 november.

Om du har några frågor eller funderingar är du så varmt välkommen att höra av dig till oss.

Gratis parkering
Alltid gratis parkering på vår flygplats.
VÄLKOMMEN!

Facebook

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here.

info@hogakustenairport.se