Nu är vi på banan igen
 – och det med besked.

Nu kan vi titta framåt med tillförsikt eftersom vi nu har flygtrafik klar ända fram till i oktober 2023.

Efter en minst sagt oviss tid efter Nextjets konkurs i maj så har det verkligen löst sig på allra bästa sätt och vi kan nu jobba för att utveckla vår flygplats mera långsiktigt.

– Det här känns ju väldigt bra och innebär trygghet och framtidstro för oss som jobbar på flygplatsen, konstaterar Per Enroth,  vår flygplatschef.

Direktflyg– är vår nya operatör fram till att den statliga trafikplikten börjar gälla i oktober 2019. Upphandlingarna inför den kommer att startas och beräknas vara klar i februari 2019.

Bra start
Flygningarna med Direktflyg startades 12 augusti och vi kan konstatera att det fungerat förträffligt bra, tillförlitligheten när det gäller att hålla tider har i det närmaste varit perfekt. Just nu trafikeras linjen med en Saab 340 som kommer att ersättas med ett större plan i december.

Bra priser
Direktflyg har också lagt en bra och konkurenskrafig prislista för både företag och privatpersoner och med flera kampanjpriser. För företagen finns Buntbiljetter, vid köp av minst 10 biljetter 1 500:-/st inkl skatter och avgifter.
Bokning av buntar och billjetter görs på Direktflyg.

Ökning av antalet passagerare
Till vår glädje ser vi nu också en ökad tillströmning av passagerare och vi har redan nått föregående års siffror för jämförbar period. Det ser också bra ut hittills i oktober.

Företagsfrukost med vinstchans
Välkommen på företagsfrukost den 24 oktober.  Höga Kusten Airport tillsammans med näringslivsenheterna i Kramfors, Sollefteå och Höga Kusten 
Destination är arrangörer och kommer att informera om vad som är på  gång inom respektive område, visioner och samverkansmöjligheter.

Tid: 07:30 – 09:00
Plats: Höga Kusten Airport
Frukost serveras från 07:30
Föreläsning mellan 08:00 – 09:00
Anmälan till Höga Kusten Airport tel. 0612-718 110 eller till info@hkairport.se

Informationer kommer att hållas av flygplatsen, näringslivsenheterna från Sollefteå / Kramfors och Destination Höga Kusten.

I samband med näringslivsfrukosten kommer vi att ha en utlottning av 4 st t/r biljetter HKA – Arlanda.

Höga Kusten Airport kommer även att finnas tillgängliga efter frukostmötet för den som vill få mer information och/eller gå på en rundtur på flygplatsen.

Följ oss på facebook och på vår hemsida för aktuell information.

Ny på jobbet
Det har skett en del personalförändringar under det senaste halvåret. Vi är glada att få hälsa vår nya medarbetare Elin Tåqvist välkommen i vårt gäng.

Elin kommer att jobba i incheckning och i flygplatskontrollen. Hon har trots sin unga ålder 5 års erfarenhet av att jobba inom flygbranchen, bl a hos Thomas Cook och Norweigan.

En trotjänare har slutat
Anders Eriksson flygtrafikledare, teknisk ansvarig och flygplatschef har i det närmste varit med sedan flygplatsen startade.  Anders gjorde egentligen sitt sista atbetspass i juni när han gick i pension. Men med hans erfarenhet och kompetens har han lovat att rycka in vid speciella tillfällen  när vi behöver det och det är vi tacksamma för.

GDPR
Enl EU-lagstiftningen är vi skyldiga att följa den sk GDPR förordningen. Vi är ett kommunalt bolag så vi följer vår kommuns riktlinjer som du kan läsa här.

Gratis parkering
Alltid gratis parkering på vår flygplats.
VÄLKOMMEN!

 To unsubscribe click here, to edit your subscription click here